Sunday, February 2, 2014

02.02.2014

Nii palju siis sellest, et kirjutan täna lehmapiima mõjust meie tervisele. Mul läks hommikul läpaka laadija katki. Nüüd õhtul sain alles ämmalt sama laadija laenuks. Ja nüüd hilja õhtul enam ei jõua kirjutada ka. Panen menüü kirja koos valmistamisjuhistega.

HOMMIK:
mustsõstrad, maasikad, vaarikad (kokku u 60-70 grammi)
100gr kookospiima
peotäis mandleid
veidike kaneeli
Keera lihtsalt kõik kokku ja ongi valmis. Super nämma magustoit :)
SV: 15g



VAHEPEAL:
2 eilset peedi-hakklihakotletti
SV: 7g

LÕUNA:
soe salat (jääsalat maitsestatud sidruniga, sibul, pool avokaadot, kirsstomatid ja suur kana rinnafilee 320gr) 
1. Pruunista kuumal pannil oliiviõlis kana rinnafilee mõlemalt poolt. Kui see tehtud, siis keera kuumus maha, kata pann kaanega ja jäta küpsema. Küpsemisaeg varieerub, mina eelistan enda liha medium-rare, seega u. 8-10min nii suure filee puhul.
2. Rebi taldrikule jääsalati tükid, maitsesta sidruniga. Lõika jääsalati peale sibulaviilud (võid ka kasutada rohelist sibulat või üldse ära jätta) ja pool avokaadot, pane äärtesse kirsstomati sektorid.
3. Tõsta pannil kana ning viiluta endale sobivateks tükkideks ning aseta saltile. PS: lase fileel seista vähemalt 10-15 minutit. See on väga tähtis, sest kui hakkad liga lõikuma liiga vara, siis jooksevad mahlad välja ning jääb kuiv.
SV: 15g

ÕHTU: 
püreesupp (vesi, lillkapsas, kõrvits, porgand, sool,pipar), peale puistatud ahjuliha, sibulat ja riivitud muskaatpähklit. 
1. Keeda lillkapsas, porgand ja kõrvits potis pehmeks. Võid kõik ühel ajal sisse panna, sest ei ole vahet, kui kõrvits ja lillkapsas "pudruks" keeb. Maitsesta roosa himaalaja soola ja pipraga.
2. Püreesta kõik poti sisu (koos keeduveega) saumikseriga (või blenderis, kuid sauga parem). 
3. Peale riivi muskaatpähklit, soovi korral lisa lihatükke ja sibulat või muud meelepärast.
SV: 17g

Süsivesikuid kokku: 54 grammi. 

Trenniks jalutasin täna 19 kilomeetrit, millest 6 umbes jooksin. Saunas käisin ka 2x10min 100 kraadises. Minu jaoks oli see suurem pingutus, kui jooksmine.

Päeva peale jälle 2l sidruni-apelsini-laimi-mündi vett. 

Tänaseks on võõrutusnähud kadunud. Magada on hea, ärkvel olles olen energiline ja täis tahtmist.

No comments:

Post a Comment