Thursday, February 13, 2014

süsivesikupäev!

Kui muidu püsivad mu süsivesikud kusagil seal 50-70 grammi kanti päevas, siis täna lõunaks tegin endale smuutit ja sain sealt 114g süsivesikuid. Kaalulangetamiseks just hea ei ole, aga jumal, oli see alles maitsev smuuti! Viskasin blenderisse ühe apelsini (ennem lõikasin koore ja valge naha maha), 1 banaani, 2 väga pisikest pirni, veerand laimi mahla, 80g külmutatud marju (maasikas, mustsõstar, vaarikas), peotäis pähkli/mandli segu, kookospiim ja veidike kookosrasva. Seda tuli ikka päris palju, aga oli nii maitsev, et ma muudkui sõin seda lusikaga. Nagu jogurt oli. Eriti super olid need külmunud marjad, mis tegid asja "tummiseks" ja külmaks (nagu jäätisekokteil) ning muidugi pähklid/mandlid- super mõnus kui nende tükid hamba alla jäid. Kaloreid oli korralikult üle tuhande, aga all worth it. :)

Tänast menüüd ei hakka üles viskama, kõik lubatud kraam, aga palju näksimist ja ülesöömist oli tegelikult. Hommik oli ok, lõuna oli see smuuti ja õhtuks sõin ühe kanakintsu asemel 2, kartulit võtsin ka juurde.

Ma ei tea, kas ma jõuan homme siia miskit kirjutada ning võimalik, et viibin ka nädalavahetusel eemal. Homme pidi toimuma sõprade seltsis lubatud patupäev, kuid kuna üks lapsehoidjast vanaema jäi haigeks ning teine sõidab pittu, siis oleme sõbrapäeval kodus ja võõrustame hoopis ise sõpru. Seega loodetavasti tuleb siiski toidu poolest 100% paleo-õhtu (veidike alkoholi manustan ikkagi). Plaanin teha ise jäätist homseks, näis, kuidas välja tuleb. Nädalavahetuse ilmselt veedame aga maal, ei kujuta ette, mis seal mu paleost saab :D Aga tore, peabki end proovile panema. 

6 comments:

  1. Eeldan, et jäätis tuleb ka paleo stiilis, siis pane retsept ka siia. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep!
      4 munakollast vahustada (+mesi, vanill- see puhas vanillipulber, mitte vanillisuhkur)
      4 munavalget vahustada
      o,5 l kookoskoor vahustada

      sega kookoskoor ja munakollased, siis munavalged
      vormi vähemalt 4 tunniks

      Mina lisasin veel blenderiga peenemaks jahvatatud mandleid/pähkleid + sulamett (see vajus õrnalt läbi jäätise ja jättis külmudes jäätise sisse sellised ilusad siiru-viirud) ning peale tegin shokolaadi ise (kookosrasv+mesi+toorkakao, see samuti vajus läbi jäätise ja jäi ülimõnus). Kui ei ole paleokas, siis võib kookoskoore asendada vahukoorega, jääb õhulisem (ning vahel patustamiseks võib vahukoort lubada, kuna rasva sisaldus on nii suur ja sv väike).

      Delete
    2. Vormi vähemalt 4 tunniks sügavkülma*

      Delete
    3. Kus seda kookosekoort saab? Kas ka öko poest?

      Delete
    4. Mina ostan Rimist (Santa Maria extra creamy coconutmilk, oli vist nii)

      Delete
  2. Mis asi läheb käest ära? Ma ei saa aru.. :D
    Alkoholiga liialdasin, kuid lahjendasin seda enda koduõuntest tehtud mahlaga (suhkrut lisatud ei ole, 100% õunamahl). Kõik tarbitud toidud oli 100% paleo, eks veidike palju ilmselt sai, kuid kaalu juurde pole tulnud vähemalt. Tänud edu soovimast rajale naasmiseks, aga õnneks polegi reelt veel maha kukkunud :)

    ReplyDelete